-22% Βανίλια αιθέριο έλαιο 10ml

-Το αιθέριο έλαιο βανίλια προστατεύει και θρέφει την επιδερμίδα.Το αίσθημα χαλάρωσης που θα αισθανθείτε θα είναι ιδανικό χάρη στην γλυκιά μυρωδιά και την ευχάριστη ατμόσφαιρα που δημιουργεί.

Η βανίλια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρωματοθεραπεία, για μασάζ διαλυμένο σε φυτικό έλαιο βάσης ή φυτικά βούτυρα να το τοποθετήσετε στο διαχυτή-υγραντήρα

Το αιθέριο έλαιο βανίλιας μπορείτε να το προσθέσετε σε έλαιο βάσης, βούτυρο καριτέ, βούτυρο κακάο ή μάνγκο ώστε να δημιουργήσετε την δική σας κρέμα ενυδάτωσης με το αγαπημένο σας άρωμα.                              

ΙΣΤΟΡΙΑ

Γενικότερα, η βανίλια από όπου προέρχεται και το απόσταμα του αιθέριου ελαίου είναι το δεύτερο ακριβότερο αρωματικό γεύσης, μετά το σαφράν (κρόκος, saffron) διότι χρειάζεται εκτεταμένη φροντίδα για την σωστή ανάπτυξή της. Μέχρι τον 19ο αιώνα, οι προσπάθειες για την καλλιέργειά της εκτός του τόπου καταγωγής της, το Μεξικό, συνάντησαν την αποτυχία. Έτσι κατόπιν εκτεταμένης παρατήρησης, ανακαλύφθηκε η σχέση μεταξύ του αναρριχητικού φυτού που παράγει την ορχιδέα βανίλια και του τοπικού είδους μέλισσας Melipona που γονιμοποιεί το φυτό. Ανακαλύφθηκε, επίσης, ότι η γονιμοποίηση μπορεί να πραγματοποιηθεί με το χέρι, ανοίγοντας έτσι τις πόρτες για την δυνατότητα επιτυχούς καλλιέργειας σε παρεμφερή τροπικές κλιματικές συνθήκες. 

  Προσοχή

-Τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει έρθουν σε άμεση επαφή με το δέρμα γιαυτο παντα τα χρησιμοποιούμε σε έλαια βάσης ή 

φυτικά βούτυρα

-Αν τα χρησιμοποιούμε για καύση σε διαχυτή-υγραντήρα χώρου τότε τοποθετούμε πάντα απιονισμένο νερό.

-Δεν είναι πόσιμα

-Να μη χρησιμοποιείται σε παιδιά κάτω των 2 ετών. κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και με την ταυτόχρονη χρήση αντισυλληπτικών


**Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ .

Βανίλια αιθέριο έλαιο 10ml

  • Κωδικός Προϊόντος: 1919-36
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 6,00€
  • 4,70€

Ετικέτες: μασάζ,