ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΚΟΜΜΕΝΗ 50gr

Η βαλεριάνα (Valeriana officinalis) είναι ένα φυτό που φτάνει από 30 εκατοστά μέχρι και 2 μέτρα ύψος. Τα άνθη της είναι μικρά σε λευκούς και ροζ τόνους. Χαρακτηριστική είναι η αρωματική ρίζα της. Η βαλεριάνα είναι ένα ηρεμιστικό της φύσης που δεν επιφέρει εξάρτηση. Κύρια και κλινικά επιτρεπτή χρήση της βαλεριάνας είναι κατά του άγχους, της ανησυχίας και της νευρικότητας. Έχει φανεί ιδιαίτερα υποβοηθητικό στις αϋπνίες και σε γενικότερες διαταραχές ύπνου. Το φυτό αυτό έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την αύξηση αποδοτικότητας και συγκέντρωσης. Ενώ λοιπόν δρα κυρίως ως ηρεμιστικό, έχει παράλληλα μια ελαφριά διεγερτική επίδραση.
Συχνά λοιπόν χρησιμοποιείται για να φέρει ένα αίσθημα ηρεμίας, ιδιαίτερα σε καταστάσεις άγχους όπως π.χ. κρίσεις πανικού ή φοβίες.
Επιδρά ευεργετικά στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και της εμμηνόρροιας ρύσης. Γι αυτό και πολλές γυναίκες προσθέτουν λίγες σταγόνες από εκχύλισμα βαλεριάνας στο νερό του μπάνιου, το οποίο δρα μυοχαλαρωτικά. Ακόμα, βοηθάει γενικότερα σε μυϊκούς πόνους ως κατάπλασμα ή επαλείφοντας το.
Φαίνεται να δρα επίσης ευεργετικά σε γαστρεντερικές δυσλειτουργίες και στην σπαστική κολίτιδα (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου) 

ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΚΟΜΜΕΝΗ 50gr

  • Κωδικός Προϊόντος: 2310-13
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 2,00€