ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΝΘΟ ΣΠΥΡΙ 50gr

Το γαιδουράγκαθο έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες όπως:
- Εφιδρωτικές, χολαγωγές, διουρητικές, τονωτικές, κατά των κολικών, της δυσεντερίας και της υπότασης.
- Έχει ευεργετική επίδραση στο ήπαρ ενισχύοντας την δημιουργία νέων κυττάρων, ενώ με τις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καταπολεμά τα προβλήματα που δημιουργούνται από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών.

Χρησιμοποιήθηκε, ήδη, από τα ελληνορωμαϊκά χρόνια, ιδιαίτερα για την υποστήριξη του ήπατος και την αποτοξίνωση του αίματος.

Σύμφωνα με έρευνες, το γαϊδουράγκαθο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση καταστάσεων, όπως είναι η κίρρωση ήπατος, ο ίκτερος, οι ηπατίτιδες και οι διαταραχές της χοληδόχου κύστης.


Επίσης, υπάρχουν και άλλα οφέλη από την κατανάλωση γαϊδουράγκαθου:


  • Τόνωση της κυτταρικής αναγέννησης των νεφρών
  • Περιορισμός στην εξάπλωση ορισμένων τύπων καρκίνου
  • Αύξηση των επιπέδων της καλής HDL χοληστερόλης και μείωση του κινδύνου της αθηροσκλήρωσης
  • Ευεργετική δράση σε άτομα, που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας και τη νόσο του Parkinson
  • Συμβολή στην πρόληψη του Alzheimer
  • Αποτροπή αιμορροΐδων
  • Αναπλήρωση των νεκρών κυττάρων και αποτροπή της πρόωρης γήρανσης
  • Αποτελεσματική ρύθμιση των λιποκυττάρων, αύξηση της συνολικής διαδικασίας του μεταβολισμού και διαχείριση βάρους
  • Βελτίωση των συμπτωμάτων από αλλεργικό άσθμα
  • Μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη και συμβολή στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Παραγωγή γάλακτος για τις θηλάζουσες γυναίκες

 (*παντα με καθοδήγηση απο τον γιατρό σας)

πώς πίνεται / ρόφημα
Παραπάνω παρουσιάσαμε τον τρόπο μαζέματος των σπόρων γαϊδουράγκαθου. Τώρα θα αναφερθούμε και στον τρόπο κατανάλωσής τους.
Σιγοβράζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού ξηρούς σπόρους γαϊδουράγκαθου, σε ενάμιση φλιτζάνι νερού, για 15-20’. Το αφέψημα πίνουμε 3 φορές την ημέρα.Επίσης, οι σπόροι μπορούν να φαγωθούν.

*γαιδουράγκαθο σκόνη 


Εξτρα tips : Όταν το φυτό αναπτυχθεί και φτάσει σχεδόν στα δύο μέτρα, τότε μπορεί να κοπεί η κορυφή, να αποξηρανθεί στη σκιά και να γίνει τσάι.
Η καλύτερη περίοδος συγκομιδής είναι τέλη Μαΐου έως τα μέσα περίπου του Ιούνη, που ανοίγουν τα λουλούδια και μπορεί να τραβηχτεί ο σπόρος με το χέρι.Γαϊδουράγκαθο πώς μαζεύουμε τους σπόρους του
Πρώτα από όλα, προσέχουμε να μην είναι ραντισμένα τα γαϊδουράγκαθα.
Προσεχτικά, πάντοτε, και εφόσον το λουλούδι δεν είναι κλειστό, τραβάμε το χνούδι από το πάνω μέρος, ώστε να μην τρυπηθούμε.
Με το πρώτο τράβηγμα βγαίνουν οι περισσότεροι σπόροι, ενώ αν τραβήξουμε λίγο παραπάνω βγαίνουν και οι υπόλοιποι σπόροι.
Δεν απαιτείται ξήρανση.


**Συμβουλευτείτε το γιατρό σας 

ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΝΘΟ ΣΠΥΡΙ 50gr

  • Κωδικός Προϊόντος: 2310-16
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 1,00€