ΓΚΙΝΓΚΟ ΤΟ ΔΙΛΟΒΟ 1000gr (Gingko Biloba)

Το βότανο δρα ως αντιγηραντικό, αντιαλλεργικό, αντιασθματικό, αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, αντι-PAF (παράγοντας ενεργοποίησης αιμοπεταλίων) προστατεύει την καρδιά, διεγείρει την κυκλοφορία και μειώνει τη χοληστερόλη.
Τα φύλλα έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία και τονώνουν την κυκλοφορία. Η γκιγκολίδη που περιέχουν τα φύλλα έχει αποδειχθεί πως είναι τόσο αποτελεσματική όσο τα πρότυπα φάρμακα για τη θεραπεία των αρρυθμιών.
Χρησιμοποιούνται επίσης για τις κιρσώδεις φλέβες, τις αιμορροΐδες και τα έλκη των ποδιών. Το έγχυμα των φύλλων αλείφεται στις επηρεασμένες περιοχές και βοηθά στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων και των κιρσών.
Το Γκίνγκο είναι πολύ γνωστό για την φαρμακευτική του δράση, κυρίως λόγω της ιδιότητας που έχει να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και να τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με οξυγόνο, γεγονός που ενισχύει τις διανοητικές λειτουργίες, όπως την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και η καλή μνήμη. Στην γεροντική άνοια το Γκίνγκο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν χορηγηθεί στα πρώτα στάδια αυτής της διαταραχής. Μπορεί να είναι ωφέλιμο και σε περιπτώσεις νόσου Αλτσχάϊμερ.
Επίσης αυξάνει την κυκλοφορία στα άκρα του σώματος, ανακουφίζει από το αίσθημα του κρύου, βελτιώνει την ικανότητα στο βάδισμα και μειώνει τις μυϊκές κράμπες στα πόδια.
Τα ευεργετικά αποτελέσματα στην κυκλοφορία επίσης βοηθά στην πρόληψη της εξασθένησης της όρασης στους ηλικιωμένους. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας. Η ωχρά κηλίδα αποτελεί το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς και είναι υπεύθυνη για την κεντρική όραση. Κατά τον εκφυλισμό της δημιουργείται τυφλή περιοχή στο οπτικό πεδίο του πάσχοντος.
Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης του αίματος και μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών.
Η αντι-PAF δράση του μειώνει τις αλλεργικές αντιδράσεις που επιφέρουν σύσπαση των βρόγχων και φλεγμονές στους πνεύμονες. Ανακουφίζει το αίσθημα σφιξίματος στο στήθος και το σφύριγμα στην αναπνοή.
Βοηθά σε ανικανότητα, κράμπες στα πόδια, εμβοές αυτιών και γενικά σε προβλήματα που σχετίζονται με την κυκλοφορία του αίματος.
Εξουδετερώνει επιδράσεις ραδιενέργειας. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα προβλήματα του διαβήτη που σχετίζονται με τη γήρανση.
Οι σπόροι του φυτού είναι στυπτικοί, αντιμυκητιακοί και αντιβακτηριακοί. Στην Κίνα οι σπόροι του φυτού ονομάζονται bai gou (βρίσκονται μόνο στο θηλυκό φυτό) και θεωρούν πως δρουν στον ισημερινό των πνευμόνων και των νεφρών και χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για ασθματικές διαταραχές και για βήχα από το στήθος με παχύ φλέγμα. Επίσης τους θεωρούν τονωτικούς για το ουροποιητικό σύστημα και χρησιμοποιούνται για την ακράτεια ούρων και την υπερβολική ούρηση.

ΓΚΙΝΓΚΟ ΤΟ ΔΙΛΟΒΟ 1000gr (Gingko Biloba)

  • Κωδικός Προϊόντος: 2310-26
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 25,00€