Λιναρόσπορος Καφέ Ολόκληρος 200gr

Αν και τόσο μικρός, ο λιναρόσπορος έχει πολλαπλά οφέλη. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο λιναρόσπορος, ευρέως διαδεδομένος  στον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια, μπορεί να βοηθήσει: στη μείωση της χοληστερόλης, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, στη μείωση της απώλειας οστικής μάζας, στην απώλεια βάρους, στην αύξηση της ανοσίας και στην καταπολέμηση του καρκίνου.
Ο λιναρόσπορος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε:
Βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
Ίνες, διαλυτές και αδιάλυτες.
Φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένων πολλών ισχυρών αντιοξειδωτικών, όπως τις λιγνάνες. Στην πραγματικότητα, επειδή είναι φυτό, ο λιναρόσπορος είναι μια από τις καλύτερες πηγές λιγνανών.
Ω-3 λιπαρά οξέα, το κλειδί για την καταπολέμηση της φλεγμονής. Ο λιναρόσπορος είναι καλύτερη πηγή του φυτικού ω-3 που ονομάζεται α-λινολενικό οξύ (ALA). Το έλαιο του λιναρόσπορου αποτελείται από περίπου 50 % ALA – πέντε φορές περισσότερο από το έλαιο καρυδιών ή το έλαιο canola, οι οποίες είναι οι επόμενες υψηλότερες πηγές του ALA.

Θερμίδες: 450
Πρωτεΐνες: 26 γρ.
Λιπαρά: 35 γρ.
Ωμέγα-3 λιπαρά: 21 γρ.
Yδατάνθρακες: 32,5 γρ.
Φυτικές ίνες: 17 γρ.
Mαγνήσιο: 38 mg
Aσβέστιο: 210 mg
Φολικό οξύ: 278 μg

Λιναρόσπορος Καφέ Ολόκληρος 200gr

  • Κωδικός Προϊόντος: 1901-05
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 1,00€