-25% ΚΥΜΙΝΟ ΑΛΕΣΜΕΝΟ 1000gr

Κύμινο, άρωμα έντονο και ζεστό!
Με ιδιαίτερο άρωμα, το κύμινο είναι περισσότερο γνωστό ως μπαχαρικό παρά για την ευεργετική του επίδραση στην υγεία μας. Έχει γεύση πικρή και χαρακτηριστικό άρωμα έντονο και ζεστό, που οφείλεται στα αιθέρια έλαια που περιέχει.
Γνωστό και ως αρτυσιά, είναι η κοινή ονομασία του φυτού Κούμινον το κύμινον – Cuminum cyminum. Το μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό είναι οι αποξηραμένοι σπόροι που είναι λεπτοί, στενόμακροι, ωοειδείς, καστανοκίτρινοι, με δυνατό και βαρύ άρωμα. Δεν θα πρέπει να μπερδεύονται με τους καρπούς του κάρυ, με τους οποίους μοιάζουν πολύ, μάλιστα σε πολλούς λαούς συγχέονται τελείως τα δυο μπαχαρικά. Υπάρχει το λευκό και το μαύρο κύμινο. Το μαύρο κύμινο, ή αγριοκύμινο ή κιούμελ καλλιεργείται στο Πακιστάν, την Τουρκία και το Ιράν και έχει πιο γλυκιά γεύση και μικρότερους καρπούς.
Δημοφιλές μπαχαρικό στις κουζίνες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής και βασικό συστατικό στα μείγματα του κάρυ. Καβουρδισμένο αποτελεί αρωματική προσθήκη σε φρέσκα φρούτα. Στην ελληνική κουζίνα αρωματίζει σάλτσες και συνταγές με κιμά, όπως τα σουτζουκάκια. Επίσης το συναντάμε σε διάφορα τυριά, ολλανδέζικα, γαλλικά αλλά και ιταλικά.
Οι σπόροι του χρησιμοποιούνται τόσο αλεσμένοι, με την μορφή σκόνης, όσο και ολόκληροι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφέψημα, ενώ οι σπόροι του μασιούνται.


ΚΥΜΙΝΟ ΑΛΕΣΜΕΝΟ 1000gr

  • Κωδικός Προϊόντος: 1234-40
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 12,00€
  • 9,00€